Fiberplanerare Camilla Nilsson

Fiberplanerare Camilla Nilsson
Camilla Nilsson, 27, fiberplanerare, Stockholm Camilla Nilsson, 27, fiberplanerare, Stockholm

”Det är häftigt att vara med att bygga framtidens infrastruktur” 
 

Vad är din roll idag och vad innebär arbetet?

Jag arbetar sedan mars 2014 som Fiberplanerare på division Infrastruktur i Stockholm. Arbetet innebär i huvudsak att hantera kundbeställda fiberleveranser, där jag som fiberplanerare ansvarar för utformning, planering och dimensionering av nätet. Mycket handlar om att analysera, skapa en bild utifrån många olika dimensioner och kunna protioritera. Jag har även en daglig dialog med Skanovas kunder och entreprenörer.

Vad tycker du man behöver för utbildning/erfarenhet för att jobba hos Skanova?

Jag tror man kan ha olika bakgrund för att passa som Fiberplanerare. Själv har jag studerat till Företagsingenjör (högskoleingenjör) och har tidigare arbetat 2 år på ett internationellt it-företag inom service management. Det är viktigt att kunna anpassa sig och kunna följa rutiner samtidigt som det är viktigt att kunna ta ett eget ansvar och kritiskt granska information. Man måste även ha förmåga att ha struktur och hålla många saker igång samtidigt då många projekt löper parallellt.

Vad skiljer Skanova från dina tidigare arbetsplatser?

Jag tycker Skanova har lyckats skapa en speciell stämning och atmosfär. Det är familjärt och man har möjlighet att påverka. Jag har en arbetsgivare som lägger resurser på mig som nyanställd genom att erbjuda utbildning, handledning och uppmuntrar mig till att ta ett eget ansvar i att göra fältbesök för att få större förståelse för det jag gör.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det egna ansvaret! Även om jag är nyanställd har jag fått ett stort eget ansvar för mina projekt. Jag uppmuntras att lära och utvecklas. Jag lär mig något nytt varje dag!
Jag tycker också det är väldigt roligt och viktigt med kundkontakten som vi har i jobbet.

Vad är du mest stolt över med att jobba på Skanova?

Det är häftigt att vara med att bygga framtidens infrastruktur. Jag känner att jag är med och bidrar med något viktigt till samhället.

Skulle du rekommendera Skanova som arbetsgivare till dina vänner?

Ja, absolut! Jag trivs själv väldigt bra. Det som lockade mig var också att Skanova är en del i en stor koncern vilket gör att det finns många möjlighetet att testa nya tjänster framöver.

Vad är dina framtidsplaner?

Jag är så pass ny, jag suger åt mig massa nya kunskaper hela tiden. Nu vill jag utvecklas i den roll jag har. Sen vill jag så klart testa nya grejer, utmana mig själv och lära mig nytt. Till vad vet jag ännu inte – det får framtiden utvisa!

Avtal & Dokument