Tillbaka till nyhetslista
10 Feb 2017

Kopparstatus visas i kundportalen

Kopparstatus visas i kundportalen

Från den 13 februari 2017 utökas informationen Kopparstatus till att också visas för Kopparaccess Delad ledning och Koppar Punkt till Punkt i kundportalen. Skanova uppgraderar även den plattform som delar av kundportalen bygger på.

När du anger en adress i Adressök eller i beställningsformuläret i kundportalen och adressen finns inom ett område där kopparnätet kommer att stängas ner kommer datum för avveckling att framgå direkt. Kopparaccessen är fortfarande beställningsbar.

Denna funktionalitet finns redan för Hel ledning och kommer nu för Delad ledning. För produkten Koppar Punkt till Punkt kommer denna funktionalitet att finnas när du beställer i kundportalen.

Informationen finns under rubriken Kopparstatus och visas med följande text:
Kopparnätet kommer att stängas ner ÅÅÅÅ-MM-DD.
Du kan beställa en access till adressen men den kommer att kopplas ner på aviserat datum.

Du kan också se information om kopparnätet kommer avvecklas för dina befintliga förbindelser då du går in under Hantera i kundportalen.

Läs mer om utvecklingen för framtidens nät
 

Har du frågor om beställning av kopparaccesser kontakta Skanova Kundservice kundservice-koppar@skanova.se

Uppgradering av underliggande plattform på skanova.se

Under helgen 10-12 februari 2017 uppgraderar Skanova den plattform som vissa delar av kundportalen bygger på.

Det innebär att du på måndag den 13 februari kan se mindre förändringar i utseendet i portalen som rör Fråga & Beställ, Hantera och Felanmälan & Reklamation.

Här är ett par exempel på förändringar:

  • Vissa ikoner har bytts ut och har ändrat färg från svart eller grå till en blå färg.

  • Popup-rutan som dyker upp när man till exempel ska välja adress i ett orderformulär ska nu vara synlig direkt när den öppnas och följa med om du rör dig i formuläret.

  • Vissa knappar har fått en liten animation där knappen först visar en symbol, till exempel ett förstoringsglas, och när du för musen över knappen förändras den till ”Fråga”.