Tillbaka till nyhetslista
18 Apr 2016

Så påverkar eventuell strejk Skanova

Så påverkar eventuell strejk Skanova

Vi har blivit varslade om strejk som kan påverka vår service till dig som kund och ditt företag väldigt mycket - om den bryter ut. Vi är jätteledsna för vad det här kan innebära för dig. Just nu förhandlar arbetsgivarorganisationen med fackförbunden, och vi hoppas att de ska komma fram till en snabb lösning. Om situationen inte löser sig bryter strejken troligtvis ut i mitten av denna vecka. Då kan det bli svårt för oss att hjälpa dig, eftersom många medarbetare kommer bli uttagna i strejk. Vi håller dig uppdaterad via skanova.se och ber om din förståelse.

Artikel publicerad 2016-04-15 och uppdaterad 2016-04-18

Skanova Kundservice kommer vara öppen och driftorganisationen kommer vara i gång men med mindre personal än vanligt vilket innebär att kapaciteten för felavhjälpning kommer att bli betydligt lägre. Leveranser av fiber- och kopparprodukter kommer också att påverkas i stor utsträckning. 

Med den information vi har nu kommer fiber- och kopparleveranser främst påverkas i Göteborg, Kalmar, Kristianstad, Norrköping och Västerås. På dessa orter kommer felavhjälpning utföras men med minskad kapacitet. I Göteborg kommer endast samhällskritiska fel att bli avhjälpta. Andra orter kan komma att påverkas i någon omfattning.

Prioritering av samhällskritiska funktioner

Felavhjälpning kommer att prioriteras före leveranser och felavhjälpning av samhällskritiska funktioner kommer att prioriteras allra högst.

För att påskynda felavhjälpning av en samhällskritisk funktion – efter att en felanmälan är gjord i kundportalen, ring även 0771 81 60 00, val 4 och ange att berörd access är samhällskritisk (dygnet runt).