Tillbaka till nyhetslista
11 Dec 2015

Pressmeddelande: Bahnhof utökar samarbetet med Skanova som leverantör av transportnätstjänster

Pressmeddelande: Bahnhof utökar samarbetet med Skanova som leverantör av transportnätstjänster

Bahnhof och Skanova har tecknat avtal gällande leverans av transportnätstjänster. Skanova blir leverantör av transportfiber, inplaceringsprodukter och accessfiber för Bahnhof i ett stort antal städer i Sverige. Avtalet är tecknat på femton år.

Internetoperatören Bahnhof är en av marknadens snabbast växande internetoperatör med verksamhet i hela Norden. Skanova har sedan tidigare haft förtroendet att leverera kapacitetstjänster till Bahnhof.

– Vi är självklart glada för det fortsatta förtroendet som Bahnhof har gett oss. Det här avtalet som omfattar Bahnhofs transportnät i ett stort antal städer ger oss en gemensam plattform för att fortsätta att utveckla Bahnhofs verksamhet att ytterligare växa och expandera, säger Henrik Norrbom, vd Skanova.

– Våra goda erfarenheter av Skanova bidrog förstås till beslutet, men framför allt fick vi ett erbjudande som ingen annan kunde matcha. Vi ser Skanova som en strategisk och långsiktig samarbetspartner, säger Jon Karlung, vd Bahnhof.

För mer information kontakta: 

Inger Gunterberg, Informationschef Skanova, 070-637 27 71

TeliaSonera Skanova Access AB är ett bolag inom TeliaSonera-koncernen. Företaget erbjuder Sveriges största öppna fiber- och kopparnät och står för en stor del av landets fiberutbyggnad. Skanovas nät täcker hela landet och är tillgängligt för alla teleoperatörer. Läs mer på www.skanova.se