Tillbaka till nyhetslista
13 Nov 2015

Nyheter i kundportalen när du beställer fiber

Nyheter i kundportalen när du beställer fiber

Från den 17 november införs ett par justeringar och förenklingar i kundportalens gränssnitt. Ändringarna medför inga ändringar av pris eller leveranstider.

Justeringarna i orderformuläret för att förtydliga leveranstid och engångsavgift när du beställer Skanova Fiber 2009:

 • Engångsavgift införs som ny parameter med svarsalternativen låg/normal
 • Svaret på parametern Snabbleverans ändras till svenska d.v.s. Ja/Nej
 • När det finns en befintlig Anslutningspunkt men utökning av fiberkapacitet krävs, blir svaret Snabbleverans ”Nej” och Engångsavgift ”Låg” (istället för tidigare svar Snabbleverans ”Mellan”)

Specificerade uppgifter om tidigaste möjliga leveransdatum samt aktuell engångsavgift, kvartalsavgift och eventuell nätutbyggnadsavgift är oförändrade och presenteras som tidigare nederst i orderformuläret.

Förenklingar i orderformuläret när du beställer våra fiberprodukter 

När du beställer, slipper du ett steg: i fält TrunkID, välj direkt hur accessen ska kopplas på nodsidan samt välj vilken fiber i nästa fält.

 • I fält Fiber för Skanova Fiber 2009
  I fältet Fibrer, kommer fibrerna listas två och två där inledande siffra är ett udda tal – välj här ditt val, de två siffrorna, varav det första ska vara ett udda nummer och det andra ska vara det efterföljande jämna numret, till exempel 1-2, 7-8, 11-12. I fältet kan även värdet Nästa lediga fiber väljas. I fältet Fibrer listas alla fibrer, både de lediga och de som är i bruk, så tänk på att kontrollera med eget register före du väljer fibrer.
   
 • I fält Fiber för Fiber Lägenhet, Fiber Småföretag och Fiber Villa
  I fält välj en siffra eller Nästa lediga fiber. I fältet Fiber listas alla fiber, både de lediga och de som är i bruk, så tänk på att kontrollera med eget register före du väljer fiber.

  Motsvarande ändringar sker även i NetBusiness Connect se
  tidigare samråd.

Har du frågor om ändringarna?

Vill du ha mer information kontakta Skanova Kundservice