Tillbaka till nyhetslista
7 Jun 2012

Premiär för Skanovas nya insatsstyrka

Premiär för Skanovas nya insatsstyrka

Sommaren är den mest åskintensiva perioden i Sverige. Åskoväder orsakar ibland problem för telenätet och därför har Skanova inför sommaren inrättat en insatsstyrka som snabbt kan ta sig till platser där de ordinarie teknikerna inte hinner med.

Förra sommaren drabbades Sverige av många åskoväder som orsakade skador på telenätet. Med Skanovas nya insatsstyrka ska man kunna vara rörlig och snabbt göra en insats där det behövs.

Insatsstyrkan som består av 32 specialutbildade tekniker kommer att utgå från de fem orterna Jönköping, Stockholm, Örebro, Uddevalla och Umeå och kan därför snabbt ta sig till orter över hela Sverige för att förstärka reparationsinsatsen när de ordinarie entreprenörerna inte hinner med på grund av t.ex. stort tryck orsakat av oväder.

- Insatsstyrkan är en del av de förebyggande åtgärderna som Skanova har vidtagit inför sommaren. Vi har en särskild beredskap för de åskoväder som kan drabba ett semestrande Sverige. Insatsstyrkan gör att vi snabbt kan vara på plats om problem uppstår, säger Kjell Rödin ledare för avdelning Drift vid Skanova.

Torsdagen den 7 juni fick media möjlighet att följa med Skanovas insatsstyrka ut i fält för att se vad som kan hända om åskan slår ner. Tillsammans med Kjell Rödin och medlemmar i den nya insatsstyrkan ryckte man ut på uppdrag för att reparera fel i nätet i Stockholmsområdet.


För mer information

Camila Buzaglo
Pressansvarig Skanova
Mobil 070-545 32 69, 08-604 04 90
camila.buzaglo@skanova.se
Skanova, Vitsandsgatan 9, 123 42 Farsta


Vi på Skanova erbjuder Sveriges största öppna nät.
Vårt fiber- och kopparnät har mycket hög driftsäkerhet, täcker hela landet och är tillgängligt för alla teleoperatörer. Med nätet som bas kan våra kunder sälja exempelvis telefoni, bredband och datakommunikation till företag och privatpersoner. Vi satsar på fiberutbyggnad och vårt mål är att minst 50 % av Sveriges hushåll har fiber år 2014. Skanova är ett eget bolag inom TeliaSonera-koncernen sedan 2008. Läs mer på www.skanova.se