Tillbaka till nyhetslista
19 May 2011

Vi utvecklar våra sökverktyg för Skanova Fiber 2009 och Kopparaccess

Vi utvecklar våra sökverktyg för Skanova Fiber 2009 och Kopparaccess

Nu introducerar vi flera nyheter i våra sökverktyg som ska underlätta för dig, både för fiber- och kopparprodukter.

Från och med imorgon, den 20 maj, har vi förenklat för Skanova Fiber 2009 så att du kan söka närmaste nod/telestation direkt i Prissök Skanova Fiber 2009. När du lättare ser telestationerna kan du planera din beställning på bästa sätt. Du matar helt enkelt in ett bindestreck, -, i B-adress så kommer verktyget att generera en lista på de närmaste noderna.

Vi sänker priset på reflexionsdämpningsmätning så att det nu blir 700 kronor per ände mot tidigare 1000 kr för en ände och 1500 kronor för två. Samtidigt ändrar vi villkoren så att du kan beställa reflexionsdämpningsmätning även på befintlig Skanova Fiber 2009-förbindelse. Tidigare gällde detta enbart vid nyteckning.

Vill du läsa mer om detta finns nu en presentation av nyheterna under Dokumentation/Skanova Fiber 2009/Produtkinformation här på webben.

Skanova Kopparaccess i Adressök
Från och med imorgon, den 20 maj kan du direkt få besked om befintlig Kopparaccess (status aktiv eller avbokad) kan användas för VDSL-tillämpning. I kolumnen 'VDSL-tillämpning från telestationen möjlig' får du svaret ’Ja’ eller ’Nätkontroll måste beställas’. Den informationen får du också för de förhandsuppkopplade kopparparen (status passiv eller bokad) i Adressök. 

”Ja”, innebär att VDSL kan tillämpas direkt
”Nätkontroll måste beställas”, innebär att du måste skicka in en blankett till Kundservice för att få svar. Om din Kopparaccess går via föreningskabel finns oftast möjlighet att beställa omkoppling och du kan därefter använda Kopparaccessen för VDSL tillämpning. Blanketten är uppdaterad och används för Nätkontroll, Omkoppling m.fl. funktioner. Blankett och manual hittar du under Beställ & Hantera, inloggat.  

- I samband med utvecklingen av Adressök har vi också uppdaterat presentationen Nyheter i sökverktygen, som du hittar under Dokumentation/Adressök/Produktinformation.