Tillbaka till nyhetslista
30 Jun 2011

Skanova tar över stadsnätet i Perstorps kommun

Skanova tar över stadsnätet i Perstorps kommun

Skanova tar från och med den 1 juli över stadsnätet från kommunägda Perstorps Näringslivs AB. Affären, den första i sitt slag för Skanova, är ett viktigt steg i att realisera visionen om att 50 procent av Sveriges hushåll ska ha fiber 2014.

– Det krävs stora investeringar för att driva och utveckla fiberlösningar i en kommun. Vårt avtal med Skanova innebär att vi slipper dessa kostnader som istället kan läggas på annan verksamhet, säger Bo Nilsson, ansvarig för stadsnätet i Perstorps kommun.
Målsättningen är göra en satsning på villamarknaden i Perstorp och förse 1 100 villor med fiber redan under 2012. Det befintliga fibernätet till kommunens egen förvaltning och de kunder som idag hyr fiber av Perstorps Näringslivs AB kommer att överlåtas till Skanova som tar ett helhetsansvar för den långsiktiga utvecklingen och driften av nätet
– Detta ligger helt i linje med vår vision att 50 procent av Sveriges hushåll ska ha fiber 2014. Affären är ett utmärkt exempel på hur vi tillsammans med kommunen kan utveckla kostnadseffektiva fibersatsningar och vi ser gärna att andra kommuner följer efter, säger Ove Alm, vd på Skanova.
Skanova står för alla framtida investeringar i fibernätet och kommunen kommer inte att behöva lägga några extra pengar på fiberutvecklingen.

 

För mer information kontakta:
Kaj Werner, ansvarig division Infrastruktur Skanova, 08-604 04 90
Bo Nilsson, Perstorp Näringslivs AB, 0435-719 920, 0709-719 920