Tillbaka till nyhetslista
26 Nov 2010

Bilaga i Dagens Industri idag om Fiber till fler

Bilaga i Dagens Industri idag om Fiber till fler

Vi fortsätter att driva utvecklingen av fibermarknaden och visa de nya möjligheter som fiber skapar i vårt initiativ Fiber till Fler. Idag kan du läsa Skanovas egen Fiber-till-fler-bilaga i Dagens Industri.

Vi ser tydligt att behovet av bandbredd i framtiden i det närmaste är omättligt och här är fibern överlägsen. I ett enda fiberpar får man faktiskt plats med all den kommunikation som går i hela svenska kopparnätet.
- Vi vill att fler i Sverige ska få tillgång till fiber, närmare bestämt att hälften av Sveriges befolkning ska ha fiber inom fem år. För att ytterligare öka farten på fiberutvecklingen behöver vi prata lite mer fiber, säger vår vd Anna Philipson.

Runda bordet-samtal om fiber
Skanovas initiativ Fiber till fler syftar till att sprida kunskap och öka intresset kring fiber.
- Under hösten har vi genomfört runda bordet-samtal där nyckelpersoner inom sjukvård och utbildning har bjudits in för att utbyta idéer och erfarenheter om vad som blir möjligt med tillgång till mer bandbredd, berättar Linda Hernström som är projektledare för Fiber till Fler.
I vår kommer Skanova även att stå som värd för ett större seminarium i Stockholm där fokus kommer att vara på fiber och dess möjligheter.

Glädjande nog ligger vår fiberförsäljning på rekordnivåer redan nu!


Läs mer i dagens bilaga i Dagens Industri

För mer information se www.fibertillfler.se